Spectacole 

Frascati Producties / Monty / Jemma El Irakya (BE-NL)

Bagdad

Creat și interpretat de Enkidu Khaled și Chris Keulemans
Creat și interpretat de Enkidu Khaled și Chris Keulemans
Spațiu sonor și muzică live: Ata Güner
Video: Dhyaa Joda
Scenografie: Hussein Shabeeb
Instalație: Moayed Joda
Dramaturg: Lara Staal
Consilier artistic: Joachim Robbrecht

Produs cu sprijinul Flanders State of the Art.Creatorul de teatru Enkidu Khaled s-a născut la Bagdad, în 1985, în timpul războiului dintre Irak și Iran. După invazia militară din 2003, și-a început cariera de realizator de film. Camera îl proteja de nebunia violenței. În 2007, a părăsit orașul. Scriitorul și jurnalistul Chris Keulemans a crescut în Bagdad în anii ’60, datorită serviciului tatălui său. A buchisit pictogramele de pe zidurile celei mai vechi biblioteci din lume, a învățat să înoate la clubul șic Al-Wiyah Club și și-a petrecut timpul în împrejurimile orașului cu copiii de beduini.

Keulemans și Khaled au același loc de naștere, dar diferențele dintre ei sunt de la cer la pământ. Anul trecut, amândoi s-au întors acolo pentru prima dată. În acest spectacol de teatru documentar au făcut schimb de imagini și experiențe: mașini care ard și focuri de armă în haosul din 2005, dar și Bagdadul din zile de mult apuse: un oraș liniștit cu palmieri și parcuri.
Spun adevărul? Și-au păstrat intacte amintirile sau sunt ele otrăvite? Bagdad este un spectacol despre băieți care alergă după fluturi și oameni care ucid, despre lumini de petrecere pe bărcile de pe Tigru și o răpire nebunească în Bagdadul zilelor noastre.

Durata spectacolului: 1h 15’
Interpretat în engleză, cu supratitrare și traducere simultană în română și maghiară

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com