Spectacole 

Asociația Solidart Timișoara (RO)

Altă zi cu soare

Devised de Solidart
ACCES LIBER
În cadrul programului "Fo(u)r public spaces", în colaborare cu ATCCE2021Cu:

Victor Manovici

Ana-Maria Cazacu

Costa Tovarnisky

Bogdan Spiridon

Victor DragoșPovestea din Altă zi cu soare e una reală. Personajele au fost oameni în carne și oase, evenimentele s-au petrecut și n-au fost nici pe departe la fel de comice. Din păcate fac parte dintr-o istorie personală, mică și prea puțin cunoscută – istoria celor care au trecut prin Colectivizare în anii '50 în ceea ce se numea pe atunci Republica Populară Romînă.

Acest text a fost inspirat de evenimente petrecute în satul Zorani (jud. Timiș), povestea fiind culeasă în cadrul proiectului cultural “Cămine în mișcare / Moving Fireplaces” organizat de Asociația Prin Banat și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Reprezintă evenimente reale prin care au trecut membrii familiei doamnei Rodica Codrea (născută Oproni). Altă zi cu soare spune povestea lui Serafin Oproni, care în anul 1956 a refuzat colectivizarea, demonstrând tărie de caracter și inteligență, rezistând tacticilor de intimidare la care era supusă țărănimea în acele vremuri.

E o poveste despre decență și tăria spiritului uman luptând împotriva șicanelor și abuzului unui stat totalitar, brutal, arogant și condescendent.

(Andrei Ursu)

 

Interpretat în română, cu traducere simultană în maghiară și engleză

 

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com