Spectacole 

Teatrul Koreja, Lecce (IT)

Frame

Design și concept de Alessandro Serra
Regie, scene, costume and lumini: Alessandro Serra

Realizare scene: Mario Daniele

Colaborator mișcare de scenă: Chiara Michelini

Mulțumiri: Anna Chiara Ingrosso

Tehnic: Mario Daniele, Alessandro Cardinale

Organizare și responsabil turneu: Laura Scorrano și Georgia Tramacere

 

Co-producție: Compagnia Teatropersona

 

Cu:

Francesco Cortese, Riccardo Lanzarone, Maria Rosaria Ponzetta, Emanuela Pisicchio, Giuseppe SemeraroFrame este inspirat din universul plastic al lui Edward Hopper. Fiecare lucrare a sa a fost văzută ca un mic fragment de poveste din care se distilează figuri, situații și cuvinte. O nuvelă scurtă fără intrigă și fără final, cum ar spune Cehov, o ușă a unei case necunoscute, întredeschisă pentru o clipă și apoi închisă imediat la loc.

Nu mă interesează calitățile picturale de netăgăduit ale lui Hopper, ci, mai degrabă, capacitatea sa de a imprima pe pânză experiența interioară. De a o recrea pe scenă. De a o arăta, fie și numai pentru un moment.

În tablourile sale nu există intenții morale sau psihologice, ci doar surprinderea cotidianul zilelor noastre. Opere extraordinare care se împlinesc prin obișnuit. Cu cât sunt mai obișnuite contextele, locuite de figuri simple, cu atât mai mult se revelează magia realului. Nu e timp pentru descrieri, totul se întâmplă într-o clipită. Așa cum este reprezentat și adevărul interior. Există un observator intern și unul extern, dar nu există nicio intenție de voaierism, nicio perversiune. Castitatea și pudoarea răsar când ești împăcat, calm, încălzit de soare. Când fractura interioară a avut loc deja și totul curge fără regrete făcând ca viața care ne rămâne să-și urmeze cursul cel drept.

Fără evenimente senzaționale. Pur și simplu o clipă în care totul se schimbă. Fără vociferări. Figuri aflate mereu pe muchie: o fereastră, vitrina unui bar, ieșirea de siguranță a unui teatru, cortina întredeschisă, o ușă, geamul unui tren. În căutarea luminii. În timp ce, afară, viața se ivește amenințător. Străzile sunt pustii, oceanele sunt tăcute. Iar copacii luminați de soare sunt cete care creează poteci întunecoase.

(Alessandro Serra)

 

Durata spectacolului: 1h 5’

Spectacol non-verbal


CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro