Spectacole 

Trafó / Trupa Secretă / Producție Füge, Budapesta (HU)

Tótferi

Scris și regizat de Kárpáti Péter
mister teatral

Dramaturg: Zsigó Anna

Muzică: Csizmás András

Decor: Veronika Keresztesová

Manager de producție: Trifonov Dóra

Tâmplărie: Szabó Sipos Ágoston

Consultant: Téri Gáspár


Cu: Stefanovics Angéla, Fekete Ádám, Szabó Zola, Kárpáti Pál, Viktor Balázs, Georgita Máté Dezső, Kárpáti LizaTótferi face parte din misterele teatrale, fiind bazat pe legende și povești despre Iisus Hristos și Sfântul Petru, care colindă prin orașe și sate, vizitându-i pe cei mai săraci dintre cei săraci. Pretutindeni în moștenirea culturală europeană se găsesc nenumărate variațiuni ale acestor povești, precum și viziuni și legende despre Ziua Judecății de Apoi.

Tótferi este un spectacol despre sărăcie și speranță, care alătură tradiția și ingeniozitatea. Dramaturgul maghiar Péter Kárpáti creează un nou limbaj în textul său, în care universul poveștilor populare maghiare se dezvăluie într-o manieră dinamică și reflexivă, având corespondent puternic în vremurile noastre. Muzica instrumentală interpretată live de către actori întregește lumea vizionară a spectacolului.

 

Acesta este teatrul sărac în cel mai strict sens: operează numai cu câteva obiecte pe scenă, dar cu poftă de joc și umor, având în plus specificul de a nu depinde de sala de joc...

Un copil trebuie să înfrunte numeroase pericole înainte de a se naște. Acest fapt este mai cu seamă adevărat atunci când copilul în chestiune este Tótferi, eroul care va salva lumea.

 

Durata spectacolului: 1h 20’

Interpretat în maghiară cu supratitrare în română și engleză


CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro