Spectacole 

SCHUBERTY KRAHL BAUER (DE)

Anima

Concept: Rike Schuberty, Simon Krahl, Simon Bauer
Creat și interpretat de Rike Schuberty, Simon Krahl, Simon Bauer

Text: Henning Bochert

Scenografie și costume: Susanne Münzner

Marionete: Ulrike Langenbein, Suse Wächter

Management de producție: Cornelia Winkler

 

Co-producție cu Schaubude BerlinANIMA este o instalație teatrală care utilizează clipuri video, sunet și marionete. Simon Bauer, Simon Krahl and Rike Schuberty explorează dialectica om-mașină, creator și creație, analog-digital și în cele din urmă, dorința omenirii de a crea imagini ale sale.

 

Față în față, omul și mașina se recunosc unul în celălalt. Omul crede. Dar mașina nu e însuflețită și încărcată empatic doar de către creatorul său, ci și de către cel care o privește. Limitele sunt neclare. Poate că perspectivele viitoare sunt înfricoșătoare, dar ce e atât de greșit la o focă-robot care toarce în laborator? Ce ne motivează să le dăm obiectelor neînsuflețite o personalitate? Proiectarea de speranțe, visuri și frici asupra unui lucru sau pur și simplu faptul reconfortant că mai există și altcineva? Mașinile ne domină deja, obținând cunoștințe despre noi, folosind datele dobândite pentru a ne fi de ajutor. Dar există încă  echilibru în această privință?

 

Un ecran de proiecție funcționează ca perete despărțitor, aratând sau ascunzând acțiunile de pe scenă. Spectatorii vor sta separat de instalație și se pot plimba prin încăpere. Sunetul este dispersat în spațiu și face posibilă receptarea tridimensională a sunetelor și a vocii.  Spațiul de joc funcționează și el ca performer însuflețit, ca holodeck , o puncte disfuncțională care alternează între cutie goală și spațiu imersiv, plin de posibilități. Presupunând o voință independentă și o inteligență inerentă, spațiul se transformă într-un protagonist nevrotic care interacționează cu sine într-un dialog interior, capabil de un întreg spectru de emoții umane.

 

Durata spectacolului: 3h

Interpretat în germană și engleză, cu traducere în română și maghiară

Publicul poate ieși din sală în timpul reprezentației sau poate intra după începerea ei, se recomandă interacționarea cu artiștii.

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro