Presă 2018 

Tesztrepülés

Beretvás Gábor, art7.hu 

 

A X., jubileumi TESZT a magyar szervezésű színházi fesztiválok között a legminőségibb és legsokarcúbb rendezvénynek számított. Egy igazán európai színvonalú színházi összejövetel volt, mely nemcsak a kőszínház keretei között működött, hanem az egész város integrálására is törekedett a különböző külső és belső terekben felbukkanó performance-aival. Temesvár a múlt évi esemény során kivirult: a város magyar színházának kezdeményezése egy kultúrában gazdag világváros arculatát rajzolta a meglévőre.

Nostalgii, ideologii și tehnologii – TESZT 2018

Cristina Modreanu, Scena.ro

Dacă e mai, e Timișoara, cu festivalurile ei de teatru și, mai nou, cu o atmosferă de sărbătoare zilnică deja instalată, deși Capitala Culturală abia se întrevede la orizont. Am ajuns de data asta numai la TESZT- Festivalul Euroregional de Teatru organizat de Teatrul Maghiar de Stat ”Ciski Gergely” și am avut câteva surprize foarte bune care confirmă că teatrul din Europa Estică și Centrală nu e cu nimic mai prejos de cel de dincolo de fosta cortină de fier. Grație unei noi generații și noilor tehnologii ideile circulă, esteticile se rafinează, iar manifestele teatrale se formulează în conformitate cu noile realități sociale.

Game... set... match... - TESZT, 2018 (Ziua VIII)

Bogdan Burileanu, agenda.liternet.ro

Ultimele 3 "jocuri" ale acestui deosebit de interesant şi de curajos Festival Internaţional de Teatru de la Timişoara, TESZT, 2018, s-ar putea înscrie, la urma urmei, sub genericul unei celebre emisiuni radiofonice de la Radio: "De toate, pentru toţi".

Provocări. Experimente. Originalitate... - TESZT, 2018 (Ziua VII)

Bogdan Burileanu, agenda.liternet.ro

Deloc dus la biserică, Festivalul nu s-a odihnit nici ieri, sâmbătă, 26 mai 2018. Dimpotrivă! Graţie unei selecţii remarcabile - inclusiv în diversitatea ei tematică şi stilistică - organizatorii par a fi dedicat acest Sabat (sus)ţinut prin muncă unor formule de maximă îndrăzneală. Ca întotdeauna, curajul presupune risc. Unul asumat. Sau pariu - după mine, unul câştigat. Am şi eu curajul să afirm asta; chiar dacă, dincolo de buna primire, au mai existat nelămuriri sau chiar respingeri (de fond sau de formă); ba chiar unii spectatori şi-au scurtat, în mod unilateral, prezenţa în sală; mdeh, nu toată lumea trebuie să guste Pasolini..., succesul s-a plasat printre certitudinile zilei.

Balkani au fost, Balkani sunt încă şi-or fi.... - TESZT, 2018 (Ziua VI)

Bogdan Burileanu, agenda.liternet.ro

Şi a fost Ziua a VI-a... Şi organizatorii au dedicat-o cu mult drag spaţiului balcanic. Şi au văzut că a fost bine. Iar spectatorii, odată cu ei. Un spectacol bulgăresc şi două sârbeşti au adus câţiva stropi de Petru şi Assan, de Nastratin Hogea, de Tito şi Miloşevici, dar şi de Ludmila Jivkova, Ivo Andrici sau Emir Kusturica...
 

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro