Noutăți 

Anunț

Începând cu 1 ianuarie 2018 nu mai sunt angajat al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, mai mult, mi-am dat demisia și din poziția de coordonator artistic al festivalului TESZT.
 

Am sărbătorit cum se cuvine cea de-a 10-a aniversare a TESZT pentru că am simțit că e important să evaluăm toate edițiile precedente. Faptul că open call-ul pentru ediția 2018 a atras aproape 300 de înscriși dă măsura creșterii acestui festival ca eveniment teatral definitoriu pentru regiune, unul care atrage și o considerabilă atenție internațională.
 

Fiind unul dintre fondatorii TESZT, cred că acești zece ani, rezultatul muncii susținute a multor persoane, au fost petrecuți într-o constantă creștere. Dar, în această călătorie, am ajuns la un punct din care nu se poate merge decât înainte, dacă se dorește o recalibrare a termenilor și condițiilor. Deși Balázs Attila, directorul teatrului și al festivalului, cât și eu am simțit că TESZT a ajuns într-un punct din care nu se mai poate continua ca de obicei, am avut idei diferite despre viitorul festivalului, idei neconciliabile. În calitate de coordonator artistic al festivalului, rolul meu nu a fost numai cel de curator al programul ci și acela de a asigura designul conceptului, de coordonare a întregului eveniment și de organizare a echipei. Astfel, e important de  subliniat că toate acestea vor fi diferite începând cu ediția din 2018. Instituția va oferi informații în timp util în legătură cu viitorul TESZT, despre cum va continua și încotro se va îndrepta festivalul.

Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la crearea și menținerea festivalului TESZT, fie ca spectatori, organizatori, parteneri sau creatori, tuturor celor care ne-au sprijinit și ne-au ajutat în munca noastră.

Gálovits Zoltán

 

Viața noastră, o scenă cu ștreanguri


Am fost la Sonet 66, l-am văzut, mi-a plăcut mult și-am zis să scriu despre spectacol la cald, imediat ce ajung acasă. Pe drum tot bombăneam în sinea mea: „a fost bun, mi s-a făcut pielea de găină la unele scene, brr, regia (Kokan Mladenović) și coregrafia (Andreja Kulešević)  excelente,  mesajele, pff, mesajele au dat direct în plex...".

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com