Noutăți 

OPEN CALL pentru înscrieri: TESZT 2018

Printre proiectele importante ale Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” se numără  Festivalul Euroregional de Teatru din Timişoara, organizat anual începând din 2008. Evenimentul este unul internațional şi are ca scop promovarea multiculturalităţii şi familiarizarea publicului spectator cu cele mai noi evenimente teatrale din regiune (România, Serbia, Slovenia, Bulgaria etc.) şi nu numai. Festivalul este atât o platformă de schimburi culturale, cât şi o invitaţie la dialog cu artişti şi oameni de teatru din regiunea Europei de Est și din Balcani.

 

Anul acesta ne dorim să extindem procesul de selecție și ca urmare lansăm un apel pentru înscrierea creațiilor din domeniul teatrului și artelor performative. Ne dorim să continuăm tradiția festivalului care pune accent mai ales pe întâlniri și discuţii, fie că acestea se desfășoară între creatori și spectatori, profesioniști afirmaţi şi aflaţi la începutul carierei, regiuni geografice sau culturale diferite și esteticile lor. Acordăm o atenție deosebită spectacolelor din regiune, proiectelor artistice a căror estetică și/sau conținut atrag atenţia prin caracterul lor special, și artiștilor care sunt la început de drum în carieră.

 

Înscrierile se pot face până în data de 5 ianuarie 2018, completând formularul online în română, maghiară sau engleză.

Pentru mai multe informații, întrebări și sugestii ne găsiţi la www.teszt.ro și info@teszt.ro (vă rugăm să rețineți că acceptăm numai înscrierile prin intermediul formularului online).

Formular de înscriere: EN, HU, RO
Ghid referitor la înscriere şi procedura de selecție

 

Viața noastră, o scenă cu ștreanguri


Am fost la Sonet 66, l-am văzut, mi-a plăcut mult și-am zis să scriu despre spectacol la cald, imediat ce ajung acasă. Pe drum tot bombăneam în sinea mea: „a fost bun, mi s-a făcut pielea de găină la unele scene, brr, regia (Kokan Mladenović) și coregrafia (Andreja Kulešević)  excelente,  mesajele, pff, mesajele au dat direct în plex...".

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro