Blog 

Viața noastră, o scenă cu ștreanguri

Am fost la Sonet 66, l-am văzut, mi-a plăcut mult și-am zis să scriu despre spectacol la cald, imediat ce ajung acasă. Pe drum tot bombăneam în sinea mea: „a fost bun, mi s-a făcut pielea de găină la unele scene, brr, regia (Kokan Mladenović) și coregrafia (Andreja Kulešević)  excelente,  mesajele, pff, mesajele au dat direct în plex...".

Frumosul derivă din libertate

"Shakespeare, Sonnet 66" (regia: Kokan Mladenović) susține exemplar ideea de actualitate a operelor shakespeariene. Pe scenă, un cronometru pornește descrescător de la minutul 66, timp în care versurile shakespeariene se vor relua și desface în scene în care personajele par blocate în propriile povești.

Paradigma 66

Cu detaşarea măcelarului care zi de zi trăieşte din a tranşa, începi să priveşti realităţile înconjurătoare că într-un clip publicitar. E lumea în care trăieşti. Lumea în care zi de zi tu însuţi schimbi mască după mască pentru a menţine metehnele caruselului cotidian. Timpul tău pare încoronarea afirmației Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori.
 

Situație cu brațul întins – limitele existenței pașnice

Pentru prima dată, am aflat, de la A la Z, toată istoria „brațului” întins. De la umăr până la vârful degetelor și cum gestul acesta a început să doară și să provoace tot mai mult scandal în societățile în care acesta a existat ca obicei.

ONE. Ce ți-ai putea dori mai mult?

Mișcare, viață, nestatornicie, din nou mișcare, din nou viață – totul devine un ciclu. Un ciclu care, după modul cum se desfășoară, începe prin a fi vizual, auditiv, dar nici măcar o clipă static. Este un ciclu despre tot, dar nu și despre nimic.

Anunț


Începând cu 1 ianuarie 2018 nu mai sunt angajat al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, mai mult, mi-am dat demisia și din poziția de coordonator artistic al festivalului TESZT.
 

Am sărbătorit cum se cuvine cea de-a 10-a aniversare a TESZT pentru că am simțit că e important să evaluăm toate edițiile precedente. Faptul că open call-ul pentru ediția 2018 a atras aproape 300 de înscriși dă măsura creșterii acestui festival ca eveniment teatral definitoriu pentru regiune, unul care atrage și o considerabilă atenție internațională.

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com