Blog 

TESZT-napló, 3. nap

Szakács Kincső
 

Három napnyi fesztiválozás után úgy érzem, kezdek beletanulni a napok menetrendjébe. Ez természetesen egyáltalán nem igaz, hiszen a hét java még hátra van, de mégis van valami rutin abban, ahogy napról napra haladunk.

A hattyúk műanyaggal és egyéb, nem lebomló anyaggal telített tava

Szakács Kincső

 

Szorítsd össze a fogad és nézd végig, ahogy másfél órán keresztül műanyagban fuldokolnak a Hattyúk Tavának főhősei. *Hatásszünet* Nem ez történt, de a jelenet, amely az előző mondatot inspirálta, volt annyira megrázó, hogy itt akár be is fejezhetném a mondanivalóm, és csak úgy hagynám mindenki fejében lebegni a gondolatot, esetleg gyökeret ereszteni. De nem teszem, mert fontos dolgokról kell beszélnünk!

TESZT-fecni (Sociopath/Hamlet)

Pászka Gáspár-Csongor és Szakács Kincső
 

Az orosz társulat a közönségtalálkozón nem beszélt angolul.

Shakespeare sem beszélt oroszul.

Oroszországban a közönség Claudiusnak drukkol a párbaj során. Nálunk nyelvi akadályok voltak.

Hamlet szociopata lenne? Ha a rendezőt kérdezzük, határozottan.

Ha a főszerepet játszó színészt...ő a hátát tartotta Hamletért. Láttuk is, amint a kardcsapások okozta sebekkel büszkélkedett.

Csáki Juditnak köszönhetően minden olyan kérdésre megtudtuk a választ, amelyekről megfogadta, hogy nem teszi fel.

Gazdagok és szociopaták

Pászka Gáspár-Csongor

Címében az előadás egy szociopatát ígér nekünk, amit be is igazol. Ebben a világban Hamlet mellett már nem jelenik meg a segítőkezet nyújtó Horatio, hiszen a szociopaták oldalán nem tud meglenni egy jóbarát, mindenkit elüldöznek maguk mellől. Hamlet fejében dúl a csata a józan észért. A kibillent idő visszaállítása nem befolyásol országokat, hanem csak a magánszférát. Az igazság megismerése, szubjektivitása miatt sokkal nehezebb, mint azt elsőre gondolnánk.

Újrahasznosított újságok és újragondolt mesék - TESZT-napló 2. nap

Máthé Barbara
 

A TESZT második napjára ébredtünk! Végigsétáltunk az utcazenétől hangulatos utcákon, hogy megcsodáljuk Benedek Levente COLL[AGE] című kiállítását.Kollázs workshop - Benedek Leventével


Benedek Levente továbbra is és folyamatosan dolgozik a COLL[AGE] című kiállítása anyagán, és szeretettel vár mindenkit, hogy személyes gyűjteményével – fontos pillanatok nyomtatott emlékeivel (plakátok, szórólapok, vonat-, mozi- vagy színházjegyek, fényképek stb.) hozzájáruljon a művekhez. 

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com