Blog 

Ez egy figyelemfelkeltő cím, amely a Hős 2.0 – az előadások előadására hívja fel a figyelmet

Egy hosszú cím, rövid alcímmel

Szakács Kincső

 

Ez az eszmefuttatások eszmefuttatása. Lesz benne ugráló gondolatmenet, illetve érthetetlen megfogalmazás, amely a szöveg művészi értékét hivatott támogatni.
 

Lehetne ez a kritikák kritikája is, hiszen mit ér egy monológ vagy egy főszerep, ha senki sem látja, ha nem ír róla a kritikus?
 

De nem vagyok kritikus, ezért nem fogok olyan szavakat használni, hogy alakítás, technika, kontextus, színész. Na, jó, a színészt használni fogom, sőt, használhatnám csak azt. Vagy helyette inkább azt, hogy ember. Ember! (ez például egy zavaros felkiáltás, nem egyértelmű, hogy mire gondolt a szerző)
 

Két ember, férfi, a teljes kiszolgáltatottságban, tetőtől talpig meztelenül. Persze, ezt csak addig gondoljuk így, amíg rá nem jövünk, hogy inkább mi vagyunk kiszolgáltatott helyzetben. Lazán elcsevegnek a sikerről, a fiatalkorukról, a saját gyerekeikről, mi viszont egy idő után már nem tudunk közömbösek maradni. Ugrálnak az érzések között, s ugrálunk mi is velük, a szánk lentről fel és fentről le görbül. Ők csak mondják és mondják, mi pedig átérezzük mindazt, amit elmondanak. Még akkor is, ha néhányunk nem tudhatja, hogy milyen nem megkapni a főszerepet. Én például nem tudom, milyen érzés, de vannak más kudarcélményeim. Például itt ez a szöveg: egyértelműen nem a legjobb. De visszaolvasva mégis van benne valami. Csak folyton elakadok. Akkor inkább ne is fejezzem be?
 

Nem vagyunk főszerepért küzdő színészek, de mindannyiunknak szüksége van elismerésre. Legyen ez a gondolat, amit magunkkal viszünk!

Vége.

Kollázs workshop - Benedek Leventével


Benedek Levente továbbra is és folyamatosan dolgozik a COLL[AGE] című kiállítása anyagán, és szeretettel vár mindenkit, hogy személyes gyűjteményével – fontos pillanatok nyomtatott emlékeivel (plakátok, szórólapok, vonat-, mozi- vagy színházjegyek, fényképek stb.) hozzájáruljon a művekhez. 

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com