Sajtó 2018 

Tesztrepülés

Beretvás Gábor, art7.hu 

 

A X., jubileumi TESZT a magyar szervezésű színházi fesztiválok között a legminőségibb és legsokarcúbb rendezvénynek számított. Egy igazán európai színvonalú színházi összejövetel volt, mely nemcsak a kőszínház keretei között működött, hanem az egész város integrálására is törekedett a különböző külső és belső terekben felbukkanó performance-aival. Temesvár a múlt évi esemény során kivirult: a város magyar színházának kezdeményezése egy kultúrában gazdag világváros arculatát rajzolta a meglévőre.

A TIZENEGYESRŐL

Artner Szilvia Sisso, szinhaz.net

A Csiky Gergely Színház nagytermében sírtak az ültető nők, bravóztak a férfi kollégák, éljeneztek a helyi fiatalok. Rajtam pedig azóta is kapunyitási pánik, és öröm, hogy pihenhetnek a méhek, az új paradigma megszületett.

 

A többnyelvű Temesvárról, a Magyar Királyság egykori székhelyéről, Románia forradalmi központjából és az európai hírű TESZT helyszínéről írom záró tudósításomat, és nem bírom ki, hogy  ne rúgjam fel az időrendet és ne a 11. fesztivál idei leghúzósabb magyarországi előadásával kezdjem. A balkáni gerlék is közelebb húzódtak a színházhoz ezen a napon.

BÉKÉS ÁTMENET

Artner Szilvia Sisso, szinhaz.net

A Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó idei, 11. kiadása a kényelmetlenség fogalmát járja körül. Nem újdonság, inkább valamiféle összefoglalója az eddigieknek, hiszen nem láttunk itt az elmúlt évtizedben olyan előadást, amely ne lett volna bátor valamilyen tekintetben, még ha a végeredményt tekintve nem is volt épp tökéletes.

Frame, Nehéz, Sculptures – Beszámoló a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozóról

Kovács Viktória, f21.hu

“Bekeretezett történetekről, a hallgatás nehézségéről és egy király(nő) koncertjéről: így telt a nyolcadik, utolsó nap a TESZT-en.”

Előadás a narancsról, Coming Out, Queendom – Beszámoló a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozóról

Kovács Viktória, f21.hu

Erkölcsről, morálról és a narancsokról; identitáskeresésről egy kereszt fényében, tüllszoknyában; múzsákról és amazonokról: így telt a hetedik nap a TESZT-en.  

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro