Koreja Színház, Lecce (IT)

Frame

Design és koncepció: Alessandro Serra
Rendezés, jelenetek, jelmezek és fények: Alessandro Serra

Jelenetek kivitelezése: Mario Daniele

Munkatárs a színpadi mozgásban: Chiara Michelini

Köszönet: Anna Chiara Ingrosso

Technikusok: Mario Daniele, Alessandro Cardinale

Szervezés és turnék: Laura Scorrano, Georgia Tramacere

 

Társproducer: Compagnia Teatropersona

 

Játsszák:

Francesco Cortese, Riccardo Lanzarone, Maria Rosaria Ponzetta, Emanuela Pisicchio, Giuseppe Semeraro„A Frame-et Edward Hopper képi világa ihlette. Valamennyi munkája egy történet töredékét láttatja, amiből alakok, helyzetek, szavak csapódnak le. Mind egy-egy kis novella bonyodalom és befejezés nélkül, vagy ahogy Csehov mondaná: olyan, mint egy idegen ház résre nyílt ajtaja, ami aztán rögtön becsukódik.

Engem nem Hopper kétségbevonhatatlan festői tehetsége érdekel, hanem sokkal inkább az a képessége, amely által ráégeti a vászonra a saját belső tapasztalatát. Hogy aztán újraalkothassam ezt a színpadon. Hogy megmutassam, akár csak egy pillanatra is.

A festményeiben nincs morálizáló vagy pszichológiai szándék, csupán a mindennapok tettenérése. Nagyszerű alkotások, amelyek a szokásosban teljesednek ki. Minél szokványosabbak a kontextusok, minél egyszerűbb alakok lakják be, annál inkább feltárul a valóság varázsa. Nincs idő leírásra, minden egy szempillantás alatt történik, a belső igazság pedig megmutatkozik. Van egy belső és egy külső – kukkoló szándék és perverziómentes - megfigyelő.  

A tisztaság és a szemérmesség akkor bukkan elő, mikor megbékéltél, nyugodt vagy, és felmelegedtél a nap fényében. Amikor a belső törés megtörtént, és minden csak folyik megbánás nélkül, hogy a hátramaradt életünket a jó irányba terelje.

Minden különleges esemény nélkül. Egyszerűen csak van egy pillanat, amikor minden megváltozik. Felhajtás nélkül. A szereplők mindig határhelyzetben vannak: egy ablakban, egy kávézó kirakatában, egy színházi vészkijáratnál, félig nyílt függönynél, egy ajtóban, vonatablakban. A fény keresésében. Miközben az élet odakint megállíthatatlanul bimbózik. Az utcák kopárak, az óceánok hallgatnak. A napsütötte fák pedig összeborulva sötét ösvényeket alkotnak. “

(Alessandro Serra)

 

Időtartam: 1h 5’

Nonverbális előadás


TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com