Sajtó 2017 

Messziről jött emberek

Beretvás Gábor – Bárka
 

Áttekintés a temesvári TESZT fesztiválról

 

Idén a tizedik alkalommal, május 21. és 28. között került megrendezésre a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó, ismertebb nevén a TESZT. A jubileumhoz méltóan színvonalas és friss színházi összejövetel létrejötte javarészt Gálovits Zoltán kurátornak köszönhető, aki mint a fesztivál főszervezője sokrétű, bár egylényegű műsorkínálatot válogatott össze a város közönségének és a szakma meghívottainak. Az érdem ugyanakkor nemcsak az övé, hanem a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház többi alkalmazottjáé és a fesztiválra összehívott stábé is.

Átmennél az utcán, és ok nélkül fejbe lőnek

Kulcsár Árpád – Transindex
 

A libanoni Mroué-tesvérek Felhőn lovagolok című előadása egy kegyetlen helyzetet tematizál. Utolsó képeslapunk a TESZT egyik legizgalmasabb előadásáról.

A tizedik TESZT is átment a teszten

Szerda Zsófia – Hét nap

 

Spanyolok, hollandok, libanoniak és bolgárok kerültek be a (virtuális) döntőbe, melyet Néző No. 1 fejében rendeztek meg, hiszen noha nem osztanak díjakat a temesvári TESZT fesztiválon, a néző mégiscsak egy olyan állatfaj, amely ilyenkor is felállít magában egy sorrendet.

 

Eldönti, mi tetszett neki legjobban, vagy mit lett volna jobb inkább kihagyni (szerencsére ilyen az idén nem volt). A tizedik TESZT döntője Néző No. 1 számára (el)döntetlennel ért véget. A csapatok mindannyian máshogy voltak nagyon jók.

Teszteljük a TESZT-et

G. Mátyus Melinda – Heti Új Szó


A TESZT kapcsán már megtanultam, hogy: nem lehet mindent akarni. Két elő­adásnál több egy átlagos néző számá­ra – nem befogadható. Most mégis sajnálkozás van bennem, három olyan elő­adásról maradtam le, amelyeket nagyon akartam, talán valahol máshol és máskor. Négy délutánom indulásból foglalt, ezt azért hangsúlyozom, hogy világossá tegyem, az előadások kiválasztása, az ezekhez kötődő reflexióim tulajdonképpen napokhoz kötöttek, tehát valamelyest esetlegesek.

Temesvári fesztivál, ami TESZT-el

Pacsika Emília – Erdélyi Napló
 

Hogy a színházi, esztétikai minőség a fontosabb a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozón, vagy az aktuális társadalmi problémák felmutatása, azt nehéz eldönteni. Egy biztos, kell ez a fesztivál. Fontos ez a találkozó, legfőképp amiatt, hogy szembesüljünk bizonyos európai nemzetek képviselőinek a világról alkotott véleményével, a jelenről való gondolkodásával.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ



300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029
Mobil: 0740 143 545

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro