Látókép Ensemble, Budapest (HU)

Kálmán-nap

Írta és rendezte: Hajdu Szabolcs
Díszlettervező: Antal Balázs

Zene: Hevesi Nándor

Produkciós koordinátor: Eszes Fruzsina

Fény: Bántó Csaba

Hangtechnikus: Csonka Valter

Előadja:

Török-Illyés Orsolya

Földeáki Nóra

Szabó Domokos

Gelányi Imre

Hajdu SzabolcsA Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor a történet szereplői felismerik, hogy minden csak ismétlődés az ember életében, sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni.

A történetek mindig ugyanazok, csak más és más fénytörésben tűnnek fel a különböző időszakokban. Megtalálni a nyelvet, a hangütést, hogy érvényesen szólalhassanak meg ezek az alapmesék – ez erős motiváció mindannyiunk számára. Életre kelteni, jelenidejűvé tenni az archetipikus karaktereket, hogy felismerhetőek és beazonosíthatóak legyenek. A jelen tettenérése, megragadása a cél, hogy a beazonosíthatóság révén, továbbgondolásra késztessünk, támpontokat adjunk a problémák feldolgozásához. 

A történet, történetünk látszólag egyszerű, egy kis semmiség, végtelenül hétköznapi eset, apró ügy. De mi pontosan ezt a picit szeretnénk megmutatni, mert hiszünk benne, hogy ami a papíron láthatatlan, a színpadon láthatóvá válik, az apróság nagy lesz, éppen akkora méretű, ami már elég a beazonosíthatósághoz, ami tájékozódási pontokat, megerősítést, esetleg vigasztalást ad a nézőnek.

Produkciós partnerek: REÖK – Szeged, Páholy; Lakásszínház – Debrecen

A bemutató időpontja: 2016. március 24.
Időtartam: 90 perc
Magyar nyelvű előadás román és angol szimultán tolmácsolással

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com