Előadások 

Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Temesvár / Ioan Slavici Klasszikus Színház, Arad / Zombori Nemzeti Színház, Zombor (RO, SRB)

EXIT

Rendezte: Schilling Árpád
A színészek improvizációjának felhasználásával írta: Schilling Árpád, Láng Annamária
Dramaturg: Bíró Bence
Tolmács: Kedves Emőke, Molnár Zoltán
Produkciós koordinátor: Dobre Júlia, Fekete Réka, Gálovits Zoltán, Bojana Kovačević, Ságodi Ildikó
Ügyelő: Kertész Éva

Játsszák:

Balázs Attila

Bandi András Zsolt

Csata Zsolt

Ninoslav Đorđević

Éder Enikő

Andrei Elek

Branislav Jerković

Mátrai Lukács Sándor

Dragana Šuša

Tokai Andrea

Vass Richárd

Carmen Vlaga-Bogdan

Köszönet: Ghiță Nasta Adina, Horea Băcanu, Balla Tamás Kristóf, Dr. Bánki György, Halász Ferenc, Gregor Mayer, Schőn Edina, Szerda Zsófia, Tompa AndreaGazdasági bevándorlókat zárnak egy használaton kívüli épületbe valahol Nagy-Britanniában. Különböző kelet-európai országokból érkeztek: egyszerre szeretnének kijutni valahonnan, és bejutni valahová. A kintiek azt ígérték, hogy minden elrendeződik majd, addig nincs más dolguk: várniuk kell. Hét fejezeten keresztül vizsgáljuk ezt a végtelennek tűnő várakozást. A laboratóriumi helyzet kiválóan alkalmas az önvizsgálatra. Rólunk van szó, keletiekről, balkániakról: a kivándorló bevándorlókról. Mit gondolunk a reflexeinkről, a szokásainkról, az örökölt és tanult viselkedési mintáinkról, a bizalmatlanságunkról, az előítéleteinkről, a félelmeinkről és a vágyainkról?

Egyforma emberek vagyunk, mind szeretetre és biztonságra vágyunk. De a vágyaink felé vezető utak nagyon különbözőek lehetnek. Hogyan viseljük a bezártságot? Hogyan formálódik egy közösség? Hogyan bontunk le régi viszonyokat, hogy a helyükre újakat építsünk? Hogyan fogalmazzuk újra a céljainkat? Mit teszünk meg, mit áldozunk föl a túlélésért? Ezek a kérdések különösen érdekesek a magyar-román-szerb vonatkozásban. Milyen emlékek és berögződések határozzák meg ezt a viszonyt? Illetve hogyan írja fölül az etnikai-kulturális különbségeket egy válsághelyzet?

Magyar, román, szerb és angol nyelvű előadás magyar, román és angol felirattal

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com