Hírek 

TESZT és ATCCE 2021 együttműködés


Az ez évi TESZT is bekerül a Temesvár Európa Kulturális Főváros Egyesület 2021 (ATCCE 2021) Xtensions programsorozatába. A program célja azoknak a temesvári kulturális rendezvényeknek a népszerűsítése, melyek évek óta kiemelkedő sikerrel kerülnek megrendezésre. Miután 2017-ben az Egyesület az Eurothalia Európai Színházi Fesztivál programjainak megvalósításához járult hozzá, idén a TESZT 2018 programjait támogatja majd anyagilag, lehetővé téve maximum 8 előadás fesztiválon való bemutatását, melyek mindegyike a 2018. január 5-ig beérkezett Open Call során került a válogatók látókörébe.

Ezek az előadások a TESZT 2018 főprogramjának kiegészítéseként kerülnek majd bemutatásra. A ATCCE 2021 ugyanakkor részt vállal a város alternatív játszó helyeinek felkutatásában is, melynek hosszú távú célja a város perifériáján vagy a történelmi negyedekben található alternatív terek népszerűsítése és újjáélesztése.
 

2021-re készülve, amikor is Temesvár lesz Európa Kulturális Fővárosa, az Egyesület számos esemény és program megvalósítását tűzte ki célul, követve a Shine your light/Light up your city Start-Up programját.
 

Balázs Attila, a fesztivál és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház igazgatója a február 13-án, a Temesvári Nyugati Egyetem Dísztermében megrendezésre került éves programbemutatón ismertette a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó koncepcióját. A tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő TESZT továbbra is fenntartja az elmúlt években kialakított nemzetközi jellegét, új kulturális kapcsolatrendszerek kiépítésére, valamint a régió legprogresszívebb és legjobb színházi kezdeményezéseinek bemutatására helyezve a hangsúlyt.
 

A TESZT 2018 hivatalos programját, valamint az Xtensions programba beválogatott előadások listáját nemsokára nyilvánosságra hozzák a szervezők. Kövessenek továbbra is!

TESZT NAPLÓ – 8. NAP


Ez egy felvállalt poszt-TESZT-poszt. Azaz bejegyzés egy Word dokumentum margóján, lábjegyzet a fesztivál utáni napjaimhoz. Így talán még izgalmasabb képet is nyújthatok a záró napról, ami más megvilágításba helyezi a látottakat. Nem mondom, hogy átfogóbbat, mert mostanra a száraz visszapörgetésen kívül csak az maradt meg, ami az emlékezetem szűrőjén át tudta préselni magát. Az viszont annál mélyebb helyre fészkelt, semhogy egy hét távlatából elhalványodjon vagy kicsusszanjon egy óvatlan, nosztalgiamentes pillanatban.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro