Hírek 

Közlemény

Januártól nem vagyok alkalmazottja a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznak, ugyanakkor lemondok arról is, hogy a TESZT művészeti vezetőjeként folytassam a munkát.

A TESZT 10. kiadása során méltó módon ünnepeltünk, fontos volt összegezni az elmúlt éveket, az hogy a TESZT 2018-as kiadására közzétett felhívásra megközelítőleg háromszázan jelentkeztek, önmagáért beszél, jelzi, hogy a fesztivál, a régió meghatározó színházi eseményévé nőtte ki magát, amelyre számottevő nemzetközi érdeklődés van.

A fesztivál egyik alapítójaként úgy gondolom, hogy az elmúlt tíz év egy folyamatos fejlődés jegyében zajlott, sokunk közös munkájaként, ezen az úton azonban elértünk annak a határáig, ahonnan csak úgy lehet tovább lépni, ha újragondoljuk annak működését. A döntésemet az indokolja, hogy bár Balázs Attilával, az intézmény és a fesztivál igazgatójával mindketten úgy éreztük, hogy elért a TESZT ahhoz a ponthoz, ahonnan már nem lehet úgy folytatni, ahogy azt korábban tettük, teljesen más elképzeléseink voltak a fesztivál jövőjéről, ezeket azonban nem tudtuk összeegyeztetni. Mivel művészeti vezetőként az elmúlt években a válogatás mellett a koncepció kidolgozása volt a fő feladatom, illetve a fesztivál koordinációja, a szervező csapat kialakítása, fontosnak tartom megfogalmazni, hogy a 2018-as kiadásra mindezek változnak. A TESZT jövőjéről, arról hogy hogyan folytatódik és milyen úton halad, az intézmény a kellő időben tájékoztatja az érintetteket.

Köszönöm mindazoknak, akik az elmúlt években a TESZT létrejöttét, működését támogatták, nézőkként, szervezőkként, partnerekként, alkotókként jelen voltak, munkánkat támogatták, segítették.

Gálovits Zoltán

TESZT NAPLÓ – 8. NAP


Ez egy felvállalt poszt-TESZT-poszt. Azaz bejegyzés egy Word dokumentum margóján, lábjegyzet a fesztivál utáni napjaimhoz. Így talán még izgalmasabb képet is nyújthatok a záró napról, ami más megvilágításba helyezi a látottakat. Nem mondom, hogy átfogóbbat, mert mostanra a száraz visszapörgetésen kívül csak az maradt meg, ami az emlékezetem szűrőjén át tudta préselni magát. Az viszont annál mélyebb helyre fészkelt, semhogy egy hét távlatából elhalványodjon vagy kicsusszanjon egy óvatlan, nosztalgiamentes pillanatban.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com