Hírek 

Tegyél magadnak egy szívességet! – Ivo Dimcsev szólóelőadás-fejlesztő workshopja a TESZT-en

Ivo Dimcsev performer, a TESZT egyik visszatérő alkotója közismert arról, hogy provokatív és merészen fizikális darabjaival tabukat döntöget. Munkájában a performanszművészet, tánc, színház és képzőművészet ötvöződik lehengerlő muzikalitással. A fesztivál nézői idén is láthatják a világhírű performert, ugyanis május 28-án a TESZT zárókoncertjén Songs from My Shows címmel saját előadásaiból ad elő dalokat. 

Előadói tevékenysége mellett Dimcsev tanárként is elismert, a TESZT hagyományos oktatói programja keretében idén az ő vezetésével kerül sor négynapos műhelymunkára. Workshopjának címe: Do yourself a favour! (Tegyél magadnak egy szívességet!). A résztvevők a műhelymunka ideje alatt lehetőséget kapnak arra, hogy szólóelőadásaik létrehozásán dolgozzanak Ivo Dimcsev mentorálásával. „Különböző lehetőségeket ajánlok fel a szólóelőadás kidolgozására. Mindenki önálló utat jár be saját színpadi szövegének létrehozásában, a térrel, a tárgyakkal, a környezetével való bánásmódban, a különböző döntések meghozatalában. A cél, hogy a workshop végére érve minden résztvevő koherens szólóelőadással rendelkezzen, amely a lehető legjobban kifejezi az alkotó művészi egyéniségét.” – írja Dimcsev a workshopról.

A műhelymunka május 24. és 27-e között zajlik Temesváron, maximum 15 személy vehet részt rajta. Felső korhatár: 35 év, az előadói tapasztalat előnyt jelent, de nem kizáró jellegű. Romániában, Magyarországon és Szerbiában élő személyek jelentkezését várjuk, a workshop munkanyelve angol. Kérjük, jelentkezéseiket legkésőbb április 25-ig küldjék el a workshop@teszt.ro címre, a következő csatolmányokkal: 

1. Prózában írott önéletrajz, amelyből kiderül, hogy a résztvevő milyen előadóművészeti tapasztalatokkal és érdeklődéssel rendelkezik (terjedelem: max. egy gépelt oldal).
2. Rövid motivációs levél, amelyben a pályázó leírja, hogy miért gondolja fontosnak egy szólóelőadás létrehozását, illetve hogyan viszonyul a műfajhoz (terjedelem: max. egy gépelt oldal)
3. Egy legfeljebb 2 perc hosszúságú videóanyag, amelyben a jelentkező felvázolja a tervezett szólóelőadásának témáját és formai megvalósítását.


A műhelymunkán való részvétel ingyenes. A résztvevőknek saját maguknak kell gondoskodniuk az utazási költségekről, szállásról és étkezésről. A válogatás eredményéről, illetve a workshoppal kapcsolatos további gyakorlati részletekről május 1-jén e-mailben értesítjük a résztvevőket.

További naprakész tartalmakért kérjük, kövessék a fesztivál Facebook-oldalát a www.facebook.com/teszt.ro címen.
TESZT NAPLÓ – 8. NAP


Ez egy felvállalt poszt-TESZT-poszt. Azaz bejegyzés egy Word dokumentum margóján, lábjegyzet a fesztivál utáni napjaimhoz. Így talán még izgalmasabb képet is nyújthatok a záró napról, ami más megvilágításba helyezi a látottakat. Nem mondom, hogy átfogóbbat, mert mostanra a száraz visszapörgetésen kívül csak az maradt meg, ami az emlékezetem szűrőjén át tudta préselni magát. Az viszont annál mélyebb helyre fészkelt, semhogy egy hét távlatából elhalványodjon vagy kicsusszanjon egy óvatlan, nosztalgiamentes pillanatban.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro