Blog 

SZAKMAI.ZIP – GOGOLAND

a közönség fantasztikus, az is, aki kiment

Herceg János vajdasági író

kisebbségi feladatot képvisel

„Ennyit Herceg Jánosról.”

SZAKMAI.ZIP – BIRDIE

Azt mondták, arra koncentrálhattam a Birdie előadásban, amire tulajdonképpen akartam:

- a kapucnis ember formájú lényre, amiről mindvégig nem tudjuk, hogy ember vagy csak egy báb;  

- a trükkökre, amiket nem s próbálnak elrejteni elölünk;

A hétfő olyan

A hétfő olyan,

mint egy beintés,

mint egy péntek 13.,

mint egy vírus, (...)

TESZT NAPLÓ – 2. NAP

Mikor láttunk utoljára délután játszódó előadást egy nem besötétített teremben? Én Shakespeare színháza kapcsán csak tanultam róla. Na, igen. Délután négy óra, másszuk a színház festőműhelyébe vezető madártollas lépcsőket. Felérünk, óriási tágas tér, hatalmas ablakok és valami kellemes zene fogad. A színészek testközelben. Mindent látni. Mindenkit látni. Most úgy igazán együtt vagyunk. Teát főznek, kávéval kínálnak, hamuzót osztanak – mindent elkövetnek ahhoz, hogy otthonosan érezhessem magam. Gyújtsak rá? Á, nem. Voltam már hasonló helyzetben és éltem a nem helyzetbe illő felajánlásokkal, valahogy mégsem esett jól. Azt hiszem, ilyen szempontból eléggé konzervatív vagyok. Pont.

Jelentelenül

Ha darabjaira szedünk egy szöveget, csupán betűk, hangok maradnak, amelyek újrarendeződve frissült, új időt kérnek. Ha áthangoljuk az időt, más testet ölt, más textúrát nyer az anyag. Ha újraformáljuk az anyagot, megannyi játék lehetősége jön létre. Maruša Kink ljubljanai rendező újrahangolást végez Csehov Három nővérén, amelyben ezen összefüggés nyomán halad.
 


TESZT és ATCCE 2021 együttműködés


Az ez évi TESZT is bekerül a Temesvár Európa Kulturális Főváros Egyesület 2021 (ATCCE 2021) Xtensions programsorozatába. A program célja azoknak a temesvári kulturális rendezvényeknek a népszerűsítése, melyek évek óta kiemelkedő sikerrel kerülnek megrendezésre. Miután 2017-ben az Egyesület az Eurothalia Európai Színházi Fesztivál programjainak megvalósításához járult hozzá, idén a TESZT 2018 programjait támogatja majd anyagilag, lehetővé téve maximum 8 előadás fesztiválon való bemutatását, melyek mindegyike a 2018. január 5-ig beérkezett Open Call során került a válogatók látókörébe.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029
Mobil: 0740 143 545

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro