Blog 

Ti nem láttatok semmit?

„A büntetés a bűncselekmény elkövetése miatt, törvényben meghatározott joghátrány.”
 

„Büntetés: elfogadhatatlannak tartott viselkedés megtorlása, szándékos testi, vagy lelki fájdalom okozása annak érdekében, hogy a büntetést elszenvedőt leszoktassa egy elfogadhatatlannak tartott cselekvési, vagy viselkedési formáról. A büntetés célja, hogy a megszűntetni kívánt viselkedést kellemetlen élménnyel társítsa.”

SOCIetyasSOCIalism

A kapitalizmus erős vásznán a szocialista politikai struktúra sötét sziluett-kivetülése fenyegetően hat. A szabadság fogalomköre a társadalmi, kulturális és politikai viszonylatoktól függ, és ettől függően kérdőjelezhető meg. Valóban kibeszélhető a szabadság? Maja Pelević és Olga Dimitrijević Szabadság: a legdrágább kapitalista szó (Freedom: the most expensive capitalist word) című előadását a globális szintű – Kelet és Nyugat, jelen és múlt, kommunizmus és piacgazdaság – vélt és valós sztereotípiáinak inspirációja keltette életre.
 

SZAKMAI.ZIP – Artists Talks

közönségtalálkozó utáni közönségtalálkozó

tíz év távlatából ezek a közönségtalálkozók nagyon érdekessé váltak

megtanultuk közösen újraértelmezni saját és mások művészi munkáit

La mise en scène des artistes émergents quelque part en Europe

Az alkotók döntéseit, a kulturális események forgatókönyveit, az artisztikus arroganciát, a művészet tulajdonképpeni menekülését éleszti újjá Gianina Cărbunariu hat jelenetben megírt közönségtalálkozójában: az Artists Talk így válik a közönség és a művészek közti kommunikáció újraalkotásává.

TESZT NAPLÓ – 3. NAP

A TESZT-en nem lehet haragudni, ha reggel felköltenek. Egy ébresztő. Két ébresztő. Három.
Alig nyitod ki a szemed, máris szembefutsz egy neked szánt kávéval és legalább három
őszinte mosollyal.


TESZT és ATCCE 2021 együttműködés


Az ez évi TESZT is bekerül a Temesvár Európa Kulturális Főváros Egyesület 2021 (ATCCE 2021) Xtensions programsorozatába. A program célja azoknak a temesvári kulturális rendezvényeknek a népszerűsítése, melyek évek óta kiemelkedő sikerrel kerülnek megrendezésre. Miután 2017-ben az Egyesület az Eurothalia Európai Színházi Fesztivál programjainak megvalósításához járult hozzá, idén a TESZT 2018 programjait támogatja majd anyagilag, lehetővé téve maximum 8 előadás fesztiválon való bemutatását, melyek mindegyike a 2018. január 5-ig beérkezett Open Call során került a válogatók látókörébe.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029
Mobil: 0740 143 545

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro