Blog 

Ti nem láttatok semmit?

„A büntetés a bűncselekmény elkövetése miatt, törvényben meghatározott joghátrány.”
 

„Büntetés: elfogadhatatlannak tartott viselkedés megtorlása, szándékos testi, vagy lelki fájdalom okozása annak érdekében, hogy a büntetést elszenvedőt leszoktassa egy elfogadhatatlannak tartott cselekvési, vagy viselkedési formáról. A büntetés célja, hogy a megszűntetni kívánt viselkedést kellemetlen élménnyel társítsa.”

SOCIetyasSOCIalism

A kapitalizmus erős vásznán a szocialista politikai struktúra sötét sziluett-kivetülése fenyegetően hat. A szabadság fogalomköre a társadalmi, kulturális és politikai viszonylatoktól függ, és ettől függően kérdőjelezhető meg. Valóban kibeszélhető a szabadság? Maja Pelević és Olga Dimitrijević Szabadság: a legdrágább kapitalista szó (Freedom: the most expensive capitalist word) című előadását a globális szintű – Kelet és Nyugat, jelen és múlt, kommunizmus és piacgazdaság – vélt és valós sztereotípiáinak inspirációja keltette életre.
 

SZAKMAI.ZIP – Artists Talks

közönségtalálkozó utáni közönségtalálkozó

tíz év távlatából ezek a közönségtalálkozók nagyon érdekessé váltak

megtanultuk közösen újraértelmezni saját és mások művészi munkáit

La mise en scène des artistes émergents quelque part en Europe

Az alkotók döntéseit, a kulturális események forgatókönyveit, az artisztikus arroganciát, a művészet tulajdonképpeni menekülését éleszti újjá Gianina Cărbunariu hat jelenetben megírt közönségtalálkozójában: az Artists Talk így válik a közönség és a művészek közti kommunikáció újraalkotásává.

TESZT NAPLÓ – 3. NAP

A TESZT-en nem lehet haragudni, ha reggel felköltenek. Egy ébresztő. Két ébresztő. Három.
Alig nyitod ki a szemed, máris szembefutsz egy neked szánt kávéval és legalább három
őszinte mosollyal.

Közlemény


Januártól nem vagyok alkalmazottja a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznak, ugyanakkor lemondok arról is, hogy a TESZT művészeti vezetőjeként folytassam a munkát.

A TESZT 10. kiadása során méltó módon ünnepeltünk, fontos volt összegezni az elmúlt éveket, az hogy a TESZT 2018-as kiadására közzétett felhívásra megközelítőleg háromszázan jelentkeztek, önmagáért beszél, jelzi, hogy a fesztivál, a régió meghatározó színházi eseményévé nőtte ki magát, amelyre számottevő nemzetközi érdeklődés van.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com