Blog 

Ti nem láttatok semmit?

„A büntetés a bűncselekmény elkövetése miatt, törvényben meghatározott joghátrány.”
 

„Büntetés: elfogadhatatlannak tartott viselkedés megtorlása, szándékos testi, vagy lelki fájdalom okozása annak érdekében, hogy a büntetést elszenvedőt leszoktassa egy elfogadhatatlannak tartott cselekvési, vagy viselkedési formáról. A büntetés célja, hogy a megszűntetni kívánt viselkedést kellemetlen élménnyel társítsa.”

SOCIetyasSOCIalism

A kapitalizmus erős vásznán a szocialista politikai struktúra sötét sziluett-kivetülése fenyegetően hat. A szabadság fogalomköre a társadalmi, kulturális és politikai viszonylatoktól függ, és ettől függően kérdőjelezhető meg. Valóban kibeszélhető a szabadság? Maja Pelević és Olga Dimitrijević Szabadság: a legdrágább kapitalista szó (Freedom: the most expensive capitalist word) című előadását a globális szintű – Kelet és Nyugat, jelen és múlt, kommunizmus és piacgazdaság – vélt és valós sztereotípiáinak inspirációja keltette életre.
 

SZAKMAI.ZIP – Artists Talks

közönségtalálkozó utáni közönségtalálkozó

tíz év távlatából ezek a közönségtalálkozók nagyon érdekessé váltak

megtanultuk közösen újraértelmezni saját és mások művészi munkáit

La mise en scène des artistes émergents quelque part en Europe

Az alkotók döntéseit, a kulturális események forgatókönyveit, az artisztikus arroganciát, a művészet tulajdonképpeni menekülését éleszti újjá Gianina Cărbunariu hat jelenetben megírt közönségtalálkozójában: az Artists Talk így válik a közönség és a művészek közti kommunikáció újraalkotásává.

TESZT NAPLÓ – 3. NAP

A TESZT-en nem lehet haragudni, ha reggel felköltenek. Egy ébresztő. Két ébresztő. Három.
Alig nyitod ki a szemed, máris szembefutsz egy neked szánt kávéval és legalább három
őszinte mosollyal.


Nemzetközi koprodukcióval indul a 10. TESZT


Schilling Árpád és az EXIT csapata a kivándorló bevándorlók helyzetével foglalkozik

Május 21-én, vasárnap indul a TESZT fesztivál tizedik kiadása. A TESZT legfontosabb célkitűzései közé tartozik a hármashatár térségében működő alkotók és színházak közötti kulturális csere, illetve az együttműködések létrehozásának támogatása. Ebben a szellemben jött létre a fesztivál idei nyitóelőadása, az EXIT, amely a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház és a Zombori Nemzeti Színház közös produkciója. Az előadás rendezője Schilling Árpád, aki a tavalyi TESZT-en A harag napja című előadással volt jelen. 

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029
Mobil: 0740 143 545

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro