Blog 

TESZT NAPLÓ – 4. NAP

Mintha valaki más könnyes szemével nézném az úttestet kettéválasztó fehér vonal hol végtelen, hol szakadozó kíséretét. De hadd ugorjak vissza inkább 2017. évünk 5. hónapjának 24. napjára. A nap, amikor… – mindig is szerettem volna így kezdeni egy mondatot. Hatásos.
 

Illegális érzésekről

Kecses – masszív. Izmos – művész. Fáradhatatlan – ember. Szinte összeegyeztethetetlen fogalmak társulnak párrá egy-egy gazdag előadás során. A test felhasználása és kihasználása a budapesti Hodworks kortárs tánc társulatának Grace című előadásában rendhagyó módszerekkel juttatja kifejezésre (a gyakran szembenálló) témáinak érvényességét.

SZAKMAI.ZIP – GRACE

a hangos tánc meghonosítói

öt-hat éve dolgozik együtt a csapat, sok a kísérletezés: vannak témák, amikkel sokat foglalkoznak, folyamatos az eszköztár-bővítés  

a Gracenél a mozgásból természetesen következett a szöveg

(anti)aging – avagy érdekem, ami érdeked?

A szerda esti utolsó előadás egy kortárs táncot (is) ígérő produkció, amelyet Mihaela Dancs és Mădălina Dan állított össze és koreografált. A téma meglehetősen izgalmas: hogyan lehet nem megöregedni, hogyan lehet ebben segítségünkre a mozgás – és mit tudunk mi tenni, hogy öregségünkre archiváljuk magunkat. Ez lenne a téma, melyhez azonban a nézőnek nincs túl sok köze, hiszen az „előadás” mondhatni a nézőtől függetlenül történik.
 

SZAKMAI.ZIP – Szabadság: a legdrágább kapitalista szó

Ahogy a beszélgetés elkezdődik, jogosan kérdezhetnénk, hogy az előadáson jól működő megtévesztés véget ért-e ott és akkor? Hiszen hogyan bízhatnánk meg olyan emberekben, akikről majdnem semmi valósat nem tudunk? Mi a valóság és mi az, amit csak el akarunk hitetni? Hova megy a pénz?


Nemzetközi koprodukcióval indul a 10. TESZT


Schilling Árpád és az EXIT csapata a kivándorló bevándorlók helyzetével foglalkozik

Május 21-én, vasárnap indul a TESZT fesztivál tizedik kiadása. A TESZT legfontosabb célkitűzései közé tartozik a hármashatár térségében működő alkotók és színházak közötti kulturális csere, illetve az együttműködések létrehozásának támogatása. Ebben a szellemben jött létre a fesztivál idei nyitóelőadása, az EXIT, amely a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház és a Zombori Nemzeti Színház közös produkciója. Az előadás rendezője Schilling Árpád, aki a tavalyi TESZT-en A harag napja című előadással volt jelen. 

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029
Mobil: 0740 143 545

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro